Què esperen els clients dels agents immobiliaris?

Un canvi d’habitatge sovint implica un canvi de cicle. Per tant, hem de fer-ho amb una persona que compleixi una sèrie de requisits. Què busquen els clients d’un agent immobiliari?

 

Un agent que els transmeti confiança

Els clients busquen un professional que els transmeti la confiança necessària. És un aspecte que sembla molt fàcil. No obstant això, per a aconseguir-lo es necessita temps. Temps en el qual observarà com és la nostra manera de treballar, com ens comportem davant diferents situacions i quins són els valors que transmetem.

Claredat
No hem de caminar-nos per les branques. Avui dia s’espera que els professionals immobiliaris siguem directes i no donem marrades. De fet, moltes persones alienes al sector tenen una imatge negativa, i per descomptat en la majoria dels casos errònia, que els que ens dediquem al mercat de l’habitatge som gent que oculta informació i als quals només ens interessa els diners. Per això és necessari que el nostre client identifiqui des de l’inici que la nostra intenció és ajudar-lo durant tota l’operació immobiliària, encara que hi hagi moments en els quals hàgim de comentar que el preu és alt, que l’habitatge que busquen no existeix o que en aquests moments no el podem ajudar.

Honestedat
La confiança es pot trencar en qualsevol moment. És millor dir-li a un venedor que ens hem equivocat a l’hora de posicionar el preu, que tractar de continuar amb la gestió de la venda del seu habitatge sense obtenir cap visita ni resultat positiu. De la mateixa forma, encara que en el curt termini sembla que és adequat acceptar totes les condicions del client sense estar d’acord amb ell, això ens portarà a possibles conflictes en negociacions futures.

Seguretat
Sempre hem d’aportar a un client seguretat i per a això és fonamental estar segur d’un mateix, tant del que fem com del que diem. En cas contrari, no serem capaços de transmetre-la adequadament i, per tant, el client no la percebrà.

La seguretat s’ha d’observar en el to que utilitzem, en els gestos i, per descomptat, en la mirada. Però també en els nostres arguments i en la documentació, en la qual ens recolzem i que ens posiciona com a experts.

Aportar la màxima informació
Estem en l’era de la informació i amb un simple clic podem trobar allò que més ens interessi.

Hem de ser capaços de conèixer, almenys, què ha ocorregut en la nostra zona i ajudar el client a conèixer com ha evolucionat i què s’espera que ocorri amb els preus dels habitatges sobre les quals s’ha interessat.

Però també els clients volen conèixer tots els detalls dels habitatges i, a més d’un bon reportatge fotogràfic i una descripció de qualitat, encara volen més: tours virtuals, plans o plans 3D de l’immoble i, fins i tot, saber exactament com és i com serà la zona on es troben.

Comunicació àgil i eficient
Si abans parlàvem que estem en l’era de la informació, tots estarem d’acord que també estem en l’era de la immediatesa. I és que tots dos conceptes van molt units. Ens hem tornat més impacients i volem tot per a ja.

Cada vegada són més utilitzats els formularis per a un primer contacte i Whatsapp o videotrucades a través de diferents aplicacions per a comunicacions que requereixen major detall.

D’aquí ve que sorgeixin noves fórmules que permetin comunicar-nos entre clients i professionals immobiliaris, com la Visita Exprés, una revolució a l’hora d’ensenyar habitatges, que estalvia temps i evita desplaçaments en combinar el tour virtual i la videotrucada.

Assessorament 360º: clau per a una experiència de client perfecta
Molts dels que volen comprar o vendre estan participant per primera vegada en el mercat de l’habitatge. Per tant, encara que es poden fer una idea de com serà el procés, encara hi ha coses que desconeixen. L’assessorament, ja sigui legal, fiscal o financer, que un agent immobiliari proporciona a un client és també molt valorat, sobretot en els moments en els quals sorgeix alguna circumstància incòmoda o que el client no esperava.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?