Com calcular el lloguer que ens podem permetre?

Pagar el lloguer és una de les grans preocupacions de molts espanyols cada mes. El propi Banc d’Espanya recomana no gastar en el lloguer d’habitatge més del 35% dels ingressos mensuals. A efectes pràctics, això vol dir que, per a una persona amb un salari de 1.000 euros nets, l’arrendament de la casa no hauria de suposar més de 350 euros mensuals.

Però també hi ha altres mètodes que poden ajudar-te a calcular quant has de pagar de lloguer. Una d’elles és la regla de les 40 vegades que en aquest cas relaciona la despesa mensual en concepte de lloguer amb el salari anual del treballador. És a dir, sobre la base d’aquesta premissa l’inquilí hauria de dividir entre 40 el seu salari anual net i destinar aquesta quantitat al pagament de l’arrendament de l’habitatge.

Per a què serveix aquesta regla? Perquè la persona pugui calcular també quants diners disposa per a fer front al pagament d’altres factures, per a la compra, per a l’oci o per a l’estalvi.

A efectes pràctics, si una persona cobra un sou anual de 20.000 euros, el càlcul que hauria de fer és dividir aquesta xifra entre 40, la qual cosa rebel·laria una quantitat de 500 euros per a pagar el lloguer al mes. Els defensors d’aquesta regla afirmen que aplicar aquesta norma ajudarà les persones a tenir una economia sostenible.

El problema de la regla de les 40 vegades és que amb els sous i amb el mercat de lloguer actual és molt complicat aplicar-la. En realitat, la norma es converteix més en un “el que hauria de ser”. Per aquest motiu, a l’inquilí li solen quedar dues opcions: pagar un arrendament superior al que es pot permetre sota aquesta premissa o optar per pagar una habitació en comptes de per un pis sencer.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?