Què tenir en compte abans de vendre una casa?

La rapidesa en vendre un pis dependrà de diversos factors que has de tenir en compte, així com la relació entre l’oferta i la demanda de la zona, la forma en la qual es ven el pis (amb immobiliària o pel teu compte), el preu o l’estat de l’habitatge. Per això, avui et portem la llista d’aspectes que has de contemplar si estàs decidit a vendre el teu habitatge. Pren nota!

Aspectes a tenir en compte abans de vendre un pis

1- Conèixer el mercat actual de l’habitatge

La primera pregunta que tot propietari amb intenció de vendre es fa és és un bon moment per a vendre un habitatge? Abans de decidir-te a vendre, és recomanable estudiar el mercat immobilari per a conèixer en quin moment es troba el sector.

Enguany la venda d’habitatges a Espanya està sent tot un èxit. Al maig, es van registrar 60.059 compravendes, una xifra que no es veia des de feia més d’una dècada. Malgrat els contratemps de l’economia i el sector: la inflació, l’euríbor o la pujada de tipus d’interès, sembla que la venda d’habitatges resisteix, per la qual cosa continua sent bon moment per a vendre un pis. Pel que sembla, la incertesa sobre el que pugui passar en els pròxims anys podria animar al mercat a comprar un habitatge abans que els tipus d’interès pugin més i sigui més complicat accedir a una hipoteca o el preu aconsegueixi el seu nivell màxim.

2- Valorar si prefereixes vendre amb una immobiliària o pel teu compte

La gestió de la venda en mans de professionals o pel teu compte pot influir molt en el temps de venda de l’habitatge. Decideix si prefereixes vendre el pis a través del boca a boca, estalviant-te els honoraris de l’agent immobiliari o pagar a una agència perquè gestioni la venda de principi a fi i t’oblidis de tot.

Tingues en compte que triant aquesta última alternativa t’oblidaràs de la paperassa, la valoració del pis, de fer les visites o de gestionar als candidats. T’acompanyaran durant el procés, fins i tot l’agència podria acudir amb tu a la notaria el dia de la signatura de la compravenda per comprovar que tot se signa segons els pactes.

3- Definir un preu de venda

Fixar un preu de venda que no sigui conforme al que espera el mercat pot restar-te molts punts a l’hora de trobar compradors, per la qual cosa és molt important que la valoració de l’habitatge es faci de manera correcta. Per això, serà necessari realitzar un estudi del preu dels habitatges en venda de la zona i tenir en compte les característiques del pis.

4- Decidir si reformaràs o arreglar l’habitatge per a vendre-la

Reformar un habitatge abans de posar-lo en venda és una pràctica coneguda com a home staging. Si estàs pensant a vendre és important plantejar-se si reformar el pis per a poder vendre’l a un preu més alt o trobar compradors amb més rapidesa. Pensa a arreglar els petits desperfectes del pis abans de vendre’l.

5- Conèixer les despeses que comporta la compravenda

No saps quant et pot costar vendre un habitatge? Abans de llançar-te a vendre un pis, has de conèixer quines despeses i impostos comporta una compravenda d’habitatge:

IRPF
Notaria
Registre de la Propietat
Cancel·lació d’hipoteca, si la tens
Plusvàlua municipal
Cèdula d’habitabilitat, si no la tens
Certificat energètic, si no ho tens
Honoraris de la immobiliària

6- Ser conscient que la venda pot demorar-se

Un pis no es ven de la nit al dia. Es tracta d’un procés que pot trigar diversos mesos o fins i tot anys, per la qual cosa si tens pressa per vendre’l planteja’t vendre l’habitatge a través d’una promotora ràpida, que et comprarà el pis en pocs dies, encara que a un preu més baix.

7- Tenir tots els documents en ordre

La llista de tràmits i paperassa que has de tenir llest a l’hora de vendre un habitatge no és curta. Abans de vendre, coneix tots els documents que necessites per a vendre un pis:

Nota simple
Cèdula d’habitabilitat
Contracte d’arres
Últim rebut de l’IBI
Certificat de pagament de la comunitat de veïns
Certificat d’eficiència energètica
Escriptura de compravenda

 

 

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?