Quins serveis demanar si llogues la teva vivenda amb una immobiliària?

Si estàs pensant a posar el teu habitatge en lloguer has de tenir en present que disposes de diverses maneres de fer-ho: pel teu compte, a través de portals, mitjançant una agència immobiliària o bé recorrent a totes dues opcions, ja que d’aquesta manera hi haurà més possibilitats que es llogui abans.

No obstant això, hem de tenir present que si ho fem pel nostre compte haurem de dedicar temps i esforç a atendre les trucades telefòniques i respondre als correus electrònics de les persones interessades en l’habitatge, a més d’ensenyar-la en persona.

Per això, hem de plantejar-nos seriosament la possibilitat de recórrer a una agència immobiliària, que ens ajudarà a trobar al millor inquilí en el menor temps possible, atès que es dedicarà exclusivament a això. I és que, com diem, pot ser que pel nostre compte no podem o no vulguem gestionar tot el que comporta llogar un immoble. No obstant això, abans de fer-ho t’expliquem què has de tenir en compte.

 

Avantatges de llogar el teu pis a través d’una immobiliària

Com hem esmentat, molts propietaris decideixen llogar els seus immobles pel seu compte per a evitar pagar la comissió immobiliària del lloguer. I és que no hem d’oblidar que les immobiliàries solen cobrar als futurs inquilins, aproximadament, el 10% de la renda anual o una mensualitat per llogar un immoble.

Per tant, a tall d’exemple, si decidim llogar el nostre habitatge per 1.500 al mes, l’agència pot arribar a cobrar al futur inquilí entre 1.500 i 1.800 euros en total.

Calcular quant costen les despeses de llogar una casa

Les immobiliàries solen cobrar als inquilins, aproximadament, el 10% de la renda anual o una mensualitat per llogar un immoble.
No obstant això, és important destacar que la comissió immobiliària no està regulada per llei, per la qual cosa cada agència pot aplicar la tarifa que consideri oportuna en cada cas, que sol dependre del complicat que resulti llogar un determinat immoble, a causa de les seves característiques o al barri en el qual es troba.

Tampoc està regulat per llei qui ha de pagar aquesta comissió, si l’arrendador, l’arrendatari, o tots dos. No obstant això, l’habitual és que sigui l’arrendatari (inquilí) el que es faci càrrec d’aquesta, tret que aquest sigui una persona jurídica, i en aquest cas haurà d’abonar-la l’arrendador.

No obstant això, com hem comentat, llogar un immoble a través d’una immobiliària té una sèrie d’avantatges. I és que els agents immobiliaris estan especialitzats en això, per la qual cosa s’encarreguen de gestionar-ho pràcticament tot i de la millor manera possible.

Per tant, encara que pot semblar que els seus honoraris són cars, alguna cosa que pot causar un cert rebuig en els arrendataris, que són els qui segurament els pagaran, hem de tenir en compte l’esforç que suposa llogar un habitatge i trobar a un inquilí solvent i compromès.

Les agències immobiliàries s’encarreguen de trobar a inquilins solvents i compromesos i, a més, de gestionar les visites i fer gairebé totes les gestions.

Quins serveis inclou el lloguer d’un pis a través d’una immobiliària?

Cada agència immobiliària ofereix serveis diferents però a grans trets hem de fixar-nos en el següent perquè el lloguer del nostre immoble sigui tot un èxit.

Establir un preu adequat per a llogar el pis

Les agències coneixen bé els preus del mercat, per la qual cosa podran assessorar-nos a l’hora d’establir un preu de lloguer adequat per al nostre habitatge, en funció de les seves característiques, de la zona en la qual es troba i de la dificultat que suposi llogar-la.

Publicar l’anunci del pis en portals immobiliaris i en la seva pàgina web

Quan hagi establert el preu correcte al qual s’hauria de llogar l’habitatge, l’agència s’encarregarà de publicar l’anunci en portals immobiliaris com *Fotocasa, així com en la seva pròpia pàgina web.

Atendre les crides dels possibles inquilins i fer visites al pis

Una altra de les tasques de les quals s’encarregarà l’agència és d’atendre les crides dels interessats a llogar el nostre pis, tant per a concertar les visites necessàries com per a ampliar la informació que apareix en els anuncis publicats.

Tramitar la documentació per a llogar el pis

Tramitar tota la documentació necessària per al lloguer de l’immoble és una altra de les coses de les quals s’encarrega l’agència i, potser, una de les quals suposa un major esforç. Entre ella, es troben tots aquells documents que proven la solvència i l’estabilitat econòmica dels possibles inquilins.

Redactar el contracte de lloguer i assessorar legalment les parts

Un altre dels serveis imprescindibles que oferim les agències immobiliàries és l’assessorament legal i fiscal perquè l’operació surti segons el que es preveu. A més de redactar el contracte de lloguer i afegir totes les clàusules necessàries, un dels seus assessors ens acompanyarà en el moment de signar el contracte de lloguer.

Com hem pogut veure, recórrer a una agència immobiliària pot ser de gran ajuda per a llogar el nostre habitatge.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?