Espanya no concedirà la Golden Visa a ciutadans russos

El Ministeri d’Afers exteriors encapçalat per Manuel Albares ha decidit no atorgar més ‘golden visa’ a ciutadans russos per la guerra a Ucraïna. Una mesura cautelar fins que resolgui el conflicte i que ha portat també a la cartera dirigida per Albares a paralitzar tots els permisos de residència actualment en tràmit.

Aquesta decisió arriba només uns dies després que la Comissió Europea demanés als governs del Vell Continent que limitessin aquest tipus de visats que es donen als ciutadans estrangers que realitzen grans inversions.

Cal destacar que fa dues setmanes la Unió Europea també va anunciar la limitació de la concessió del permís de residència permanent o ‘golden visa’ a ciutadans russos que tinguessin una relació estreta amb el govern rus de Vladimir Putin. Així es va recollir, entre altres mesures, de la declaració efectuada pels líders de la Comissió Europea, França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, els Estats Units i el Canadà.

Com funciona la golden visa?

Una persona estrangera que inverteixi en l’adquisició d’una residència un mínim de 500.000 euros pot sol·licitar el visat permanent o ‘golden visa’. Aquesta és la via que utilitzen moltes persones no pertanyents a un país de la UE per a moure’s de manera lliure i sense límit d’estada.

També es pot accedir a ella amb una inversió empresarial o en els mercats de valors d’accions d’empreses de la UE a partir d’un milió d’euros o deute públic a partir de dos milions d’euros. També professionals altament qualificats poden accedir a aquesta mena de permís. No obstant això, l’adquisició d’actius immobiliaris a partir d’aquest import és una de les més populars i, de fet, molts ciutadans russos la utilitzen per a establir-se de manera més o menys regular en alguna destinació turística d’Espanya.

Des que es va aprovar la concessió de ‘golden visa’ fins avui, l’Executiu espanyol ha concedit 1.005 visats a ciutadans russos. Del total, 938 corresponen a inversions immobiliàries, 60 a inversions de capital i els 7 restants a projectes empresarials.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?