La demanda de segona residència creix un 50%

Arriba un dels períodes de l’any on es registra un major volum de desplaçaments a destins vacacionals o segones residències. De fet, la Direcció General de Trànsit xifra en 14,6 milions els desplaçaments per carretera que es produiran en aquesta Setmana Santa de 2022 i la demanda de segona residència en zones costaneres sembla haver recuperat la lluentor després de la pandèmia.

En aquest sentit, el sector xifra en un 50% l’increment en la demanda de segona residència per a ús propi. Un creixement que es ve produint des de mitjan mes de febrer, amb la reobertura d’establiments hotelers i la reactivació de viatges del Imserso, i que es mantindrà en auge fins al mes de desembre, fent que 2022 s’alci com l’any de la recuperació de la demanda embassada que no va poder formalitzar les seves operacions durant 2021.

Un creixement on despunta la Costa Blanca amb Benidorm al capdavant, on la xarxa immobiliària ha duplicat el nombre de transaccions mensuals respecte a 2021. Seguides de la ciutat alacantina, la demanda es concentra a Torrevieja, Santa Pola o a la Costa del Sol, amb Marbella, Màlaga Costa i Benalmàdena liderant les transaccions.

Encara que la demanda de segones residències s’ha duplicat,s’apunta que el gran auge es dona en la segona residència per a ús propi. Així, el retrat robot dels seus compradors respon a un perfil madur, amb edats compreses entre 55 i 65 anys, que compra amb estalvis propis o sol·licita finançament d’entre un 30% i un 40% per a complementar els seus estalvis, i que procedeix, principalment, de Madrid, País Basc i Saragossa.

 

Què succeeix amb els compradors d’origen estranger?

Per darrere d’aquest perfil de comprador d’origen espanyol,  també s’ha analitzat la demanda de compradors estrangers que acudeixen a les seves oficines.

Així, la demanda de britànics es manté elevada, principalment a la Costa del Sol, mentre que els compradors alemanys es decanten per zones del sud d’Andalusia. Per part seva, els compradors d’origen francès prefereixen localitats de la Costa Brava com Roses o L’Escala.

“Els ciutadans russos eren un dels perfils més actius en el mercat de segones residències en zones costaneres de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya. Ara, després de l’anul·lació de les Golden Visa estem notant un augment en l’interès de ciutadans procedents de països com Romania, confrontant d’Ucraïna, que estan aprofitant per a invertir i comprar actius, especialment a Màlaga o Benalmàdena.

La rendibilitat d’invertir en una segona residència

L’habitatge sempre ha estat l’elecció de molts inversors particulars a Espanya. De fet, adquirir un immoble per a posar-lo en lloguer és una de les inversions més comunes, que permet obtenir una rendibilitat anual d’entre el 5 i el 7%, encara que també s’apunta a un auge en les compres amb reforma, exemptes del pagament de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP) en algunes comunitats, i que ofereixen rendibilitats d’entre un 10 i un 15% a curt termini.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?