Tècniques de home staging i consells

Tècniques de home staging i consells

Com ja hem analitzat de manera general el perfil futur comprat, ara toca veure algunes idees i consells sobre home staging per a augmentar les possibilitats de venda i com aplicar-les en una propietat:

  1. La casa amb un estil marcat. Abans de començar a canviar l’estil o decoració de l’habitatge i adaptar-lo, si en realitat tenim una casa amb un estil molt marcat, o el respectem o practiquem un canvi complet.
  2. Cal prendre’s aquesta tècnica com un teatre. L’objectiu és preparar una escena perquè res sigui casual i poder transmetre una sensació. El que tractem és fer veure al possible client les possibilitats de la propietat.
  3. Hem de visualitzar la finalitat de l’habitatge. No és el mateix un pis situat en una ciutat que una casa de poble. Les finalitats normalment d’adquirir una vivenda són diferents, la primera seria un habitatge habitual i la segona, per norma, un habitatge de descans pel que podíem practicar uns canvis «més alegres» i ambients més rústics. Per exemple utilitzar una major quantitat de plantes, fer més èmfasi en les zones exteriors, porxos… etc.
  4. Les mascotes fora de casa. Recordem que cal evitar distreure al client en la visita a la propietat i per descomptat, podem tenir un comprador que no li agradin els animals i afecti amb percepcions errònies. Compte amb les olors de les mascotes… pot ser un gran error.
  5. Necessites més opinions. Quan vivim molt temps en una casa solem perdre la visió real, així que hauríem de preguntar a algú extern una opinió sincera, de tot el bo i tot el dolent.
  6. Propietats buides, no gràcies!… En el home staging el client ha de poder imaginar les dimensions reals de les estades perquè pugui visualitzar clarament la utilitat dels espais. La majoria de gent és incapaç d’imaginar una possible distribució sense mobiliari.
  7. Totes les estades han de tenir una utilitat. Tenir una habitació buida sense un ús determinat és un error; podem dir que és un despatx (col·loquem taula i cadira) o la sala de joc dels nens, però no que és un traster. Els trasters s’assimilen a espais de desordre i brutícia, i volem evitar males sensacions.
  8. Els espais han d’estar ventilats i frescs. Es recomana renovar l’aire durant 10 minuts, abans que arribin els clients (sobretot a les habitacions). També podem utilitzar ambientadors suaus, però recorda que siguin de qualitat, i fins i tot alguns experts aconsellen posar la cafetera uns minuts abans de l’entrada del client. A tothom li agrada l’olor de cafè!
  9. Tria colors neutres i lluminosos. Ara no és el moment d’experimentar amb aquest «divertit» verda llima. Però això no significa que hagis de posar-ho tot blanc. Les gammes de grisos o marrons clars són adequats.
  10. La il·luminació és important. L’habitatge ha d’estar ben il·luminat. Obre les persianes, cortines obertes (si estan deteriorades millor treure-les). La intenció és eliminar els racons foscos i sempre és millor ensenyar l’habitatge en dies que no siguin plujosos i ennuvolats.
  11. Compte amb les cortines. No a tothom li agraden les cortines, per tant, si estan una mica deteriorades llevar-les o canviar-les per les enrotllables que són més eficaces per a l’entrada de llum i proporciona una sensació de neteja i espai lliure.
  12. Estàncies buides. Els espais de l’habitatge han de transmetre lleugeresa, així que com menys mobles millor o els justos, millor. A més tindrem una sensació de l’habitatge espaiós.
  13. El que sobra al traster. Aquells estris o mobles que sobrin a l’habitatge, s’han de retirar fora d’aquesta, no val deixar-los en una habitació o en un armari.
  14. Un mobiliari neutre. Recorda que estem intentant captar un ventall ampli de futurs compradors així que el mobiliari ha de ser amb un disseny neutre (també colors) i preferiblement amb línies rectes. Sense adorns i sense poms!
  15. Els mobles col·locats simètricament. Els arranjaments simètrics solen funcionar bé i donen sensació d’ordre. A més és interessant sempre crear una àrea acollidora i de descans on el futur comprador es pot veure assegut de forma relaxada.
  16. Estil de la taula de menjador. El menjador és sovint un punt cec en la decoració de la casa. Una gran taula de menjador pot semblar nua i poc atractiva. Un arranjament sobredimensionat pot semblar massa rígid i formal, així que intenta col·locar una sèrie de recipients més petits en el centre de la taula o para la taula però sense ser massa ostentosa.
  17. Passadissos buits. Recordem que els passadissos per si sols són bastant estrets i pots donar «sensació d’aclaparament» al client. Sí són llargs, utilitzar quadres amb elements verticals o alguna figura allargada en vertical per a trencar la sensació de distància llarga.
  18. Evita estris personals. No han d’aparèixer objectes personals a la casa (fotos, medicaments, souvenirs, roba… etc). La intenció és simple, que el client sigui capaç de projectar el seu propi habitatge.
  19. Fora objectes trencats. Evita que estiguin a la vista objectes trencats que causin la impressió que la casa està en mal estat.
  20. Els millors aliats les plantes i les espelmes. Pràcticament tothom adora les plantes i les espelmes, aporten sensació tant d’alegria com de llar. Així que cal utilitzar-les, però sense passar-se!
  21. Cal potenciar els punts forts. De manera general tenim la mania d’afegir objectes en els llocs que realment no ho necessita i que obstaculitzen la visió del client sobre una zona que pot ser un punt a favor en una venda. Per exemple, la típica catifa sobre un parquet de qualitat.
  22. L’ordre ven. Encara que sembli una ximpleria, les taxes de venda són majors en aquells habitatges que existeix un ordre. Tant en la cuina, totes les habitacions, el bany o dins dels armaris, per posar exemples, es poden aplicar tècniques de Feng Shui.
  23. La neteja és important. Neteja en profunditat la casa, perquè la brutícia, pols, etc. no distreguin al comprador.
  24. Crea un dormitori principal de gènere neutral. Atreu a tothom amb un dormitori principal net i a mesura, lliure d’objectes personals i desordre, amb un ambient neutral, ni masculí ni femení.
  25. Cal obrir els armaris. S’aconsella que al voltant d’un 20 a 30% de les portes d’armari estiguin obertes. Evidentment tots hauran d’estar ordenats en el cas de tenir roba objectes.
  26. Reparar petits desperfectes. És fonamental assegurar-se que tots els elements de la casa funcionen correctament; aixetes, bombetes, banys, rajoles partides, etc. I també que totes les finestres tanquen correctament. Tots aquests desperfectes poden espatllar la bona imatge de l’immoble, i entorpir el tracte de la venda.
  27. Convidi a la gent a explorar tota la casa. Col·locant alguna cosa que atregui l’atenció en la part superior de les escales, en els passadissos o a les cantonades, pot encuriosir i mantenir als compradors potencials interessats durant tot el «tour» de casa. Una obra d’art, un seient còmode de lectura sota la finestra, un florer amb flors fresques, una llum penjant de disseny o fins i tot una petita i acolorida catifa poden servir per a atreure l’atenció.
  28. Els espais exteriors. Tinguis un balcó, terrassa, jardí o hort, són espais que venen molt per tant no hem de descurar-los. Sempre llestos, nets (encara que sigui hivern) i ordenats.
  29. Terrassa i porxo amb mobles. Sempre que sigui possible s’ha de col·locar una taula i unes cadires. Els compradors poden projectar com passaran les estones gaudint de l’espai.
  30. Els habitatges de camp. Normalment la finalitat és relaxar-se i passar un temps determinat amb la família. És aconsellable en aquesta mena d’habitatges col·locar bons tests i gerros, flors silvestres, al costat de la xemeneia (és important encendre-la) un sofà, una manta suau… etc.
  31. Les fotografies de l’immoble. No sols n’hi ha prou amb tenir un bon mòbil o càmera fotogràfica per a saber transmetre sensacions positives. Sí quan es trenca una aixeta truques un lampista, perquè quan necessites bones fotografies, truques a un fotògraf professional. Una bona foto és capaç a vendre una propietat (oblidar que les immobiliàries aportin les fotos, ells saben de vendre propietats no de fer fotos).
  32. Vídeos de l’immoble. Cal tenir en compte que un bon vídeo ven, però repetim que hi ha professionals que es dediquen en exclusiva a això. O es fa un bon vídeo, o no, a mig fer proporcionarem sensacions al client que no seran adequades. També la realitat virtual ja forma part d’aquestes tècniques de venda ràpida.
  33. L’agent immobiliari o l’agència immobiliària, sí!. Aquests professionals poden fer el procés de venda molt més fàcil al venedor, ja que tenen experiència en la venda de cases. Evidentment, el punt feble dels agents immobiliaris és que cobren una comissió que caldrà restar del preu de venda. Per aquest motiu, es necessitarà avaluar als diferents agents immobiliaris quant als serveis oferts i el cost que cobren per ells.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?