Com comprar una casa a Espanya des de l’estranger i demanar una hipoteca

Cada vegada són més les persones i inversors estrangers que volen comprar una casa a Espanya, tant per a destinar-la a la seva segona residència com per a posar-la en lloguer i, així, obtenir rendibilitat. I és que la inversió en habitatge al nostre país és, en general,  un valor segur, amb una rendibilitat mitjana del 6,5%, segons estudis recents.

De fet, aproximadament el 20% de les hipoteques en 2021 es va destinar a clients internacionals, la qual cosa suposa una quantitat de més de 23 milions d’euros al tancament de l’any, dels 116 milions d’euros facturats en total.

No obstant això, què succeeix si volem comprar una casa a Espanya des de l’estranger? On es demana la hipoteca? T’ho expliquem a continuació.

On es demana la hipoteca si es compra una casa a Espanya des de l’estranger?

Encara que, com apuntàvem, cada vegada hi ha més persones estrangeres interessades a viure a Espanya, existeixen molts dubtes sobre on han de demanar la hipoteca. No existeix una única resposta a aquesta pregunta, ja que cada cas és diferent.

En general és possible realitzar a distància tot el tràmit i la signatura es pot realitzar a través d’un representant, per la qual cosa no serà necessari desplaçar-se fins a Espanya si no és possible.

Característiques de les hipoteques per a persones que volen comprar una casa a Espanya des de l’estranger

Abans d’entrar en matèria, cal destacar que tots aquells ciutadans estrangers que tributin a Espanya podran demanar una hipoteca “tradicional”, ja que les hipoteques per a no residents no depenen de la nacionalitat de les persones que les sol·liciten, sinó d’on paguin els seus impostos, és a dir, on està la seva residència fiscal.

La resta, és a dir, tant els ciutadans espanyols que ja no resideixin al nostre país, com els estrangers que no tinguin a Espanya la seva residència fiscal, hauran de demanar una hipoteca per a no residents.

Les condicions de les hipoteques per a no residents solen ser més exigents que les de les tradicionals.

Per això les hipoteques per a no residents solen tenir:

Menor període d’amortització: el temps màxim per a amortitzar la hipoteca sol ser de 20 anys; 30 com a màxim, igual que en les hipoteques per a residents. De totes maneres, dependrà de l’edat del client.
Menys percentatge de finançament: l’entitat prestarà, en la majoria dels casos, el 50% del preu de la compravenda, encara que pot pujar fins al 80% si el client compta amb un bon perfil.
Per a contractar una hipoteca per a no residents, de la mateixa manera que succeeix amb la resta, els clients han d’acreditar que tenen la solvència i l’estabilitat econòmica suficient per a poder fer front al pagament de les quotes.

Com hem pogut comprovar, a l’hora de comprar un habitatge a Espanya des de l’estranger és millor contractar una hipoteca al nostre país.

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@labravahomes.com

× Et podem ajudar?